Bakning är inte riktigt min grej. Det kräver precision och punktlighet där jag vill göra lite på en höft och på känn, sådär. Det funkar med matlagning, men bakning, nej.
Men så jag jag ju köpt mig en stilig KitchenAid, som pryder sin plats på köksbänken. Inte nog med det, jag har köpt Ölandsmjöl!
Fast så långt hade jag inte riktigt tänkt när jag började baka det som skulle ha blivit danskt rågbröd. Om jag haft tillräckligt ned rågmjöl hemma. Eller sirap.
Nu fick samma recept skapa ett härligt grovt bröd på Ölandsvete!
150 g solrosfrön
50 g pumpafrön
50 g linfrön
5 dl mjöl (2/3 råg, 1/3 Ölandsvete)
5 dl hett vatten
Blanda allt utom vattnet, som du kokar och häller på hett. Låt stå över natten.
Morgonen därpå:
Blanda ut 1 1/2 paket jäst i ljummet vatten., tillsätt 14 dl mjöl och ytterligare 5 dl vatten.
Blanda, knåda och dela i tre. Baka i 1
1/2-liters formar i 200 grader.
SUPERGOTT!