…och julen varar än till fasta!

…så idag tog den alltså slut då. Julen alltså.
Fettisdag igår och jag ökade min semlekonsumtion med 100% från förra året. Två istället för en. Dessutom en i söndags.
Den sista, den som jag verkligen inte borde ha ätit 😉 kom från Lindeberg, den här Lindeberg, som faktiskt är mitt närmaste bageri. Galet god med stora bitar av mandel i mandelmassan. Lyxigt. Och väldigt mättande…
Efter det känns det som en rätt hyfsad idé det där med 40 dagars fasta…
När jag bodde i England var det många av mina vänner, ingen det minsta högkyrklig, som gav upp än det ena än det andra för Lent (fastan); Choklad, kaffe, rött vin, godis, kött. Det var verkligen alla varianter och lite som ett styrkeprov i hälsans tecken. Att utmana sin självdisciplin och samtidigt må bra.
Så jag funderar på ett nytt varv med vegandieten från Hälsas januari-nummer. Den var och är oslagbar.
Planen var ju att kickstarta året med den, men en omkullridning, ett brutet revben och en tumme som faktiskt är det som läker långsammast  gjorde att det var alldeles för synd om mig ;/ för att gå på diet också. (Såååå synd om mig var det inte, allt är ju en fråga om perspektiv – fast revbenet var inte roligt. Är fortfarande inte helt ok när jag hostar eller nyser mer än en månad senare.)
Men nu. Lilla tjejen (som blivit tonåring och inte är så liten längre) kommenterade att vårt kylskåp var grönt. På insidan alltså, av innehållet på hyllorna. Det bådar gott inför nästa vecka.
Till dess för det nämligen bero. I helgen ska jag fira mamma som fyller 89. Och det ska verkligen inte kombineras med någon asketisk diet. (Illa planerat att fylla år mitt i fastan, förresten.)

Lämna ett svar

Stäng meny