Dom andra kan få trängas på Coop, tänkte jag ikväll och sjönk ner i fåtöljen, fredagstrött.
Något måste väl ändå finnas i kylskåp och skafferi?!
Det blev detta:
Paj på en mix av vetemjöl och mitt öländska mjöl från gården i St Rör.
Pajdegen fick vila medan jag förberedda innandömet och sedan förbakas i ugnen för sig självt.
Innanmätet – en mix av vad som fanns hemma, nämligen:
Champinjoner, skivade och stekta
Grön paprika, skivad och smörstekt
Bananshalottenlök (det är tydligen en annan sort än vanlig shalottenlök, har jag hört? Måste undersökas!) stekt i tunna skivor på svag värme, så snarare sauterad än stekt
En drös små körsbärdtomater som hunnit bli skrynkliga av ålder, men fortfarande smakar sött och gott. Jag la dem i den varma pannan för att de skulle få lite bränd smak och färg
Äggstanning på ett ägg, en skvätt grädde och massor av riven ost + lite örtsalt. Den enda kryddan, faktiskt.
Jag älskar örtkryddor normalt, men här tror jag att det klarar sig med bara örtsalt.
Ett glas ekologiskt rött och lite Skavlan till det, tror jag 🙂