Att vända en färja

”Hela båten måste vara vego!”
Han tittar på mig, rätar upp sig i fåtöljen, jag känner hur han tar sats:
”Vego-mat? Bara vegetariskt? Är du helt säker på det?”
Säger han och drar sen historien om fördomarna; om att man inte blir mätt på sallad, att inga män vill följa med på resan om de inte kan få en ”ordentlig bit kött”.
Ja, ni vet. Ni har hört det förut.
Jag kontrar med Hälsas historia. Det lakto- ovo-vegetariska ursprunget, några år med fisk  – och nu åter till 100 % vego (= lakto- ovo-vegetariskt).
Jag pratar trend. Det finns ingen starkare trend just nu än vego.
Ursprung och trend. Viking Lines charter-chef veknar. Eller inser sprängkraften, kanske? Detta är också en man som förstår styrkan av varumärke med innehåll.
Och mina vänner: Vi vände båten! För FÖRSTA GÅNGEN (förlåt, jag måste skrika lite) kommer en hel Viking Line-båt, nämligen Cinderella som avgår från kajen 18 september 2016 att vara vegetarisk!
Vi hjälper dem lite, jag och Pia Hall, Hälsas matkreatör som gör recepten i varje nummer av tidningen, kommer att välja ut recept till 3-rätters-menyn och buffén. Vi hade det första mötet ombord redan före jul – och jag vet inte om han bara var bra på att spela teater men det verkade faktiskt som om chefskocken tycker att det ska bli skoj!
Så nu skriver vi historia! Känns härligt att få göra det tillsammans med The Grand Old Lady Hälsa – som fyllde 75 år förra året och firade födelsdagen med ett ansiktslyft.
(Jag är inte direkt för såna i verkliga livet – men tidningars ansiktslyft är en hela annan sak!)
Jag hoppas att du vill följa med! 995 kronor för del i dubbelhytt och det HÄR programmet är faktiskt som hittat!
 
 

Lämna ett svar

Stäng meny