Gröt till frukost, någon?

Låt mig för bekänna: Jag avskyr gröt.
Konsistensen, gegget, smaken, jolmigheten. Urrk.
Som den goda mor jag är har jag däremot lärt mina barn att äta gröt, för det är ju nyttigt. Två av tre i alla fall. Den förstfödda tycker som jag. Tvåan är uppfödd på risgrynsgröt – allt som är ris, förresten, han är född i Hongkong, det är möjligen en förklaring.  Trean har lagt om frukosten från sommar till vinter, dvs från smoothie till havregrynsgröt.
Men man ska leva som man lär. I Hälsa nr 1 har vi en kickstarts-diet för ett smalare, grönare, friskare liv.
Den följer de senaste rönen om viktminskning och är helt vegansk. Och ja, nu testar jag.
Frukost kan ju vara det mest vanemässiga vi äter. Min har bestått av yougurt fröer och bär ett bra tag.
Men nu alltså; Gröt, för det är väl lika bra att hoppa i den här dieten i den djupa änden?
Dag 1, mål 1: Bovetegröt med hallon och lite ekologiskt vaniljpulver.
Helst ska det hela bovetet blötläggas över natten, men det funkar faktiskt även att koka på låg värme lite längre. Den här fick koka en kvar på tvåan. Hallonen fick tina i decilitermåttet på kanten under locket. Egen uppfinnig – rätt belåten med den.

image
De frysta hallonen fick hänga med på kastrullens kant för att tina. Ny uppfinning som funkade!

 
Resultatet var… helt ok!
 
Bovetegröt med hallon och vaniljpulver
Bovetegröt med hallon och vaniljpulver

En stor kopp kaffe med sojamjölk till det. Mätt och nöjd. Magen lugn och fin av att slippa komjölk.
Imorgon testar jag chiapuddingen. Eller smoothien.

Lämna ett svar

Stäng meny