Gravidkilon – nu?!

Kan man skylla på gravidkilon när yngsta barnet fyller tonåring?
Det känns tveksamt. Men det var då de kom – och stannade.
Första graviditeten levde jag på ostbågar och choklad. Jag skulle ju ändå bli tjock, så jag kunde väl lika gärna njuta?!
Hur korkat som helst, men jag vet att jag inte är helt ensam om att resonera så. Det är över 20 år sedan så dumheten får väl sägas vara preskriberad.
Graviditet nummer två försvann i ett dis av småbarnsår med dålig nattsömn, flyttar, resor och stress som inte hade ett dugg med jobb att göra, men med livet som nybliven mamma.
Sedan gick jag ner i vikt. Jag hade hört talas om Herbalife och lovade mig mig själv att prova – om ödet ville att jag skulle stöta på en försäljare. Det ville ”ödet” tydligen, för en lapp trillade ner i brevlådan och där fanns namn och nummer på en kvinna som inget hellre ville än att sälja pulver och bars till mig.
Jag var strikt och det funkade. Hur nyttigt det var vet jag inte, men kilona trillade av mig.
Tills jag blev gravid med barn nummer tre.
Och efter den vändan satt mina kilon som berget. Åtminstone i mitt huvud. Inte så många att det var någon fara, men tillräckligt för att irritera, styra klädval och ja, inte kännas riktigt hundra.
Jag letade en smalmeny – och hittade den ena köttigare än den andra. Och när jag insåg att det inte fanns en vegetarisk smal-meny att uppbringa så bad jag tidningens proffs att skapa en! Inte bara för mig såklart, utanför ALLA som vill äta både smalare och grönare. För saknar jag en sån diet så räknar jag med att fler gör det!
Hälsas viktcoach Katarina Holm Johansson och matkreatör Pia Hall slog sina kloka huvuden ihop och kom tillbaka med 13 recept som du kan variera och kombinera som du vill: tre frukostar, fyra luncher och fem middagar.
(Jag sa väl att jag har världens roligaste och bästa jobb?!)
På fyra veckor, med fyra dietdagar varje vecka, följt av tre när du äter som vanligt kan du gå ner upp till nio kilo, lovar viktcoach Katarina.
Och den både funkar och smakar gott! Jag vet, för jag testade så fort menyn landade i wordformat i datorn.
Nu får alla Hälsas läsare den snyggt layoutad med bilder på alla recepten.
Det tog ett par dagar att bygga upp motivationen för att dra igång. Och så en till medan jag gjorde inköpslista och shoppade ingredienser. Men när allt väl fanns hemma var det enkelt!
På fyra veckor, med fyra dietdagar varje vecka, följt av tre när du äter som vanligt kan du gå ner upp till nio kilo.
När menyn väl fanns på redaktionen testade jag den, förstås.Och den både funkar och smakar gott!
Det tog ett par dagar att bygga upp motivationen för att dra igång. Och så en till medan jag gjorde inköpslista och shoppade ingredienser. Men när allt väl fanns hemma var det enkelt!
Och maten är – gudomligt god.
Ja, jag var hungrig emellanåt. Och nej, jag var inte helt strikt, en och annan banan slank ner, ett äpple på eftermiddagen när blodsockret föll, en chokladbit av den allra mörkaste sorten som är så torr att man bara klarar av den i väldigt små mängder.
Jag kommer att skriva om maten och dieten dag för dag, så häng på! Planen är att köra ett varv till nu efter jul och nyår. Vem behöver inte en kickstart såhär års?
Kommentera gärna med dina egna erfarenheter och åsikter!
 
 

Lämna ett svar

Stäng meny