Vego á la Nobel

Jag satt framför Nobelfesten på tv och funderade plötsligt över vad de gäster som inte äter kött får för mat? 
När jag hade tänkt på saken ett tag skickade jag ett mejl till Klas Lindberg, som var Nobelkock förra året.
”Han kommer aldrig att svara” kraxade skeptikerna.
Men så fel de hade! Klas svarade, svarade ja på mitt förslag, lagade upp Nobelmaten hemma i sitt kök och tog emot mig och fotograf Eva Hildén Smith. 
Lantisen (hans egna ord!) från Åseda lagade mat, pratade mat och Nobelfest och uppväxt och hårt jobb för att nå sitt mål. 
Den här bilden tog vi när vi var klara med plåtningen:
  
Resultatet hittar du i Hälsa som ligger i din butik nu! 
Det är såklart liiite mer avancerat, lite pilligare och lite krångligare än våra vegorecept brukar vara. Men så himla kul att kunna visa vad de faktiskt får för vegomat på festernas fest! 

Lämna ett svar

Stäng meny