Mätt (och lite mammastolt)!


Idag öppnar Maximillian Lundin, känd från Go´kväll i SVT, sin veganska restaurang The Plant på Teatern i Ringen i Skanstull i Stockholm.
bild
Och jag är glad att jag kom hungrig till presslunchen!
För det är det inte bara Maximillian Lundins The Plant som öppnar i Teatern, utan en massa roliga restauranger med en hel rad underbara matnördar bakom diskarna och i grytorna.
 
Jag som inte ätit en köttbit på månader ska väl erkänna att jag just igår gjorde ett avsteg. Ska man äta kött, så ska det vara BRA, riktigt bra. Och det är det när maten är signerad Magnus Nilsson från Fäviken. Han driver Korvkiosk på Teatern – och jag behöver väl inte ens säga att hans korv med bröd och räksallad är så långt ifrån slentriankött och korvmoj du kan komma?
Marco Baudone, som länge drev Café Rouge i Gamla stan, har ett rotisserie, Adam och Albin serverar Ramen-nudlar – och har ett vegetariskt alternativ som lät fantastiskt, även om de just till pressen valde att servera fläsk.
Detta är matnördar på riktigt. Marco Baudone (hans dialekt är blekingska, för den som funderar, vi kommer faktiskt från samma by, Olofström i västra Blekinge) pratar om sin saltgurka som han hittat i Polen och Adam berättar att de importerar sina ramennudlar, som doppas i kokande vatten i exakt 90 sekunder, från New York.
Den största kändiskock-skrällen står förstås Stefano Catenacci för. Han tänker förverkliga en gammal dröm på Teatern och servera smårätter från hela världen. Och om allt är lika gott som det 63-gradiga ägget kommer det att gå lysande!

 
Mitt mamma-hjärta klappar förstås hårdast för Nook market där den blonde kocken i bakgrunden är väldigt välbekant! 😉
Enda smolket i glädjebägaren är att han väl kommer att laga mat mindre ofta hemma nu… Hans, jag menar deras, Nooks, steambuns är to die for… (Och ja, jag har fått dem hemma.)
bild-9
 
 

Lämna ett svar

Stäng meny