Inga närmare bekanta

Jag handlar nästan all min mat i en och samma butik – för att det är enkelt, nära och oftast riktigt bra. Eko-utbudet har ökat, jag har tackat ja till att vara med i deras kundpanel och svarar på frågor om vad jag tycker.
Ibland ser jag till och med förändringar efter ett tag. Som när det ekologiska shampot fick flytta från den undanskymda hyllan med allsköns udda eko-varor till shampo-hyllan där rimligen fler kan hitta den.
Nackdelen (om det nu är en en nackdel?) är att butiken har stenkoll på vad jag köper – och skickar ut erbjudanden som ska locka just mig att köpa lite mera, lite dyrare av just sånt som jag vill ha och brukar köpa.
Ibland skrämmer det mig att vara så kontrollerad, så övervakad av någon som nästan vet bättre än jag vad jag köper och hur ofta och när.
Men så får jag ett ”oemotståndligt erbjudande” som den här veckan. På falukorv.
Och blir lite gladare, lite lugnare – för vi är tydligen bara väldigt ytliga bekanta, trots allt, butiken och jag.

Lämna ett svar

Stäng meny