Vems mjölk är det egentligen? 

Jag har druckit mjölk i hela mitt liv.
Chokladmjölk till mackan och mjölk till maten som barn. Mjölk i kaffet och teet som vuxen, ett glas lättmjölk efter en sen utekväll, grädde i såsen, riktigt smör i matlagningen. Ja, kort sagt, kopiösa, oräkneliga mängder mjölk.
Och glassen, jag glömde ju den. Bara i glass har jag säkert konsumerat… Tusentals liter mjölk?
Men detta får mig att sätta mjölk, smör och glass i vrångstrupen.
Och det får mig att känna mig oerhört naiv för att jag faktiskt aldrig ens tänkt så långt. Inte på riktigt, inte förrän i somras när jag mötte en förrymd ko på vägen nära vår sommarstuga. Hon hade lämnat alla de andra kossorna på betet på en härlig äng och var på väg hem. Till sin kalv, antar jag.
Se filmen. Det är omöjligt att inte bli berörd.
 

 
 

Lämna ett svar

Stäng meny