Min bubbla

Då och då påminns jag om bubblan vi lever i, vi som omger oss av ständiga hälsouppdateringar, konstant prat om de senaste rönen, oavbrutet testande av nya produkter.
Som när en mig närstående berättar om lunchmatsalen på jobbet. En ny krögare har just tagit över och avdelningen Sjö&Hav innehåller nu inte alltid fisk, utan rätt ofta kyckling. Kyckling?! Visserligen vet vi att kyckling alldeles för ofta föds upp på fiskmjöl (är det fortfarande så?) men därifrån till Sjö&Hav???
Förr var det en kötträtt om dagen – nu kan det vara två. Och någon slags pliktskyldig vego-rätt som få smakar.
Eller som mannen som diskuterar vego-mat och nog kan tänka sig att frun kan vara nyfiken – men själv vill han ha KÖTT för att bli mätt.
Jag undrar var dessa människor befinner sig när vi andra tar in budskapet om hur vi ALLA måste äta mer grönsaker och betydligt mindre kött får vår egen hälsas skull OCH för miljöns skull?
Gör de som barnen som inte vill lyssna och slår händerna för öronen och sjunger ett entonigt lalalalalalalala?
Hörrni. Det finns plats i min bubbla. Jag är mätt! Ibland äter jag fisk eller skaldjur – men mest äter jag grönsaker och rätt ofta helt veganskt. Jag har upptäckt en massa nya goda smaker, magen mår supermycket bättre utan komjölk, det funkar utmärkt med sojamjölk i kaffet, men är kanske ännu godare med iKaffe från Oatly, jag har inte riktigt bestämt mig.
Och jag saknar varken kött eller fågel, inte en gång! Samvetet mår också bra, tack! 😉

Lämna ett svar

Stäng meny