Hajabaj

image
Blev galet godissugen på vägen hem från jobbet, men höll min inre godisråtta i styr.
Det kostar på, ska ni veta. Jag passerar fler kiosker och fler bagerier än jag tänker räkna på vägen. Bra på väg TILL jobbet när jag har anledning att fixa mötesfika – men uselt på vägen hem.
Men – jag motstod frestelsen. Och åkte hem och spontanfixade en raw godis:
Frysta hallon
Mandelmjöl
Lite ekologiskt lakritspulver
Kokosfett
Lite flytande honung
Jag döpte dem till Hajabaj. Bara min mamma lär fatta varför, så jag förklarar: det har inget med hajar att göra, utan med hallon. Mina ambitiösa föräldrar tyckte att jag skulle lära mig att säga ”hallonbär” i väldigt unga år. Det gick sådär. Hallon blev hajabaj.
Bollarna blev vackert hallonröda – och ärligt talat betydligt vackrare innan jag rullade dem i chiafrön… Jag gör om och gör rätt nästa gång. Fullt tillräckliga för att sätta min godisråtta på plats blev de i alla fall. Och nästa nyttiga. Eller åtminstone något mindre onyttiga än alternativen.

Lämna ett svar

Stäng meny