Skicka checken till mig sen

Öppet brev till Till Electrolux (eftersom det är den diskmaskinen som står i jobbköket) och alla andra företag som designar och producerar diskmaskiner:

Ämne: Produktutveckling Målgrupp: Kontorskök.

Vi dricker kopiösa mängder kaffe på kontoret, vi som så många andra. De två diskmaskiner som tar hand om kopparna (många gånger ingrodda efter ett par dagar på skrivbordet med kallt, långsamt stelnande kaffe, men det är en annan historia) går på högvarv måndag till fredag.

På maskinens översta våning står koppar och glas i trånga rader. (Jag skulle vilja skriva prydliga, men det är inte riktigt sant, så jag avstår.) På den undre, avsedd för tallrikar vinglar koppar och glas på pinnar. Lite hipp som happ sådär, för att ingen vill dra igång en halvtom maskin, men heller inte orkar packa den ordentligt eftersom det faktiskt inte riktigt går.

Varför, undrar jag, ska det vara så?

Varför finns det inte diskmaskiner avsedda för just detta: Diskmaskin med bara kopp och glasställ. Det skulle ledigt få plats tre tre våningar koppställ i samma maskin som nu rymmer en våning för koppar och glas och en annan för tallrikar. Kopparna skulle stå rätt, inte vingla och gå sönder och fler koppar/glas skulle gå in i samma maskin. Se där – en miljöaspekt också. Smartare, billigare (färre diskar, färre krossade muggar) OCH mera miljövänligt.

Så vad väntar ni på?

Varsågoda. Det går bra att skicka checken till mig sen.

Lämna ett svar

Stäng meny