Profetia

Just det, jag hade ju en profetia också. En som intimt hör ihop med detta.
Jag tror på fullaste allvar att vi kommer att få se skilsmässostatistiken dala om sisådär tio år, eller sju kanske.
(Och jag tror faktiskt också att du läste det här först!)
Varför? Jamen, hur svårt kan det vara?
Vi kvinnor har ägnat tiotals år åt at ta oss in på männens marknad. Rösträtten (ja, ja, det var ett tag sen), jobben, lönerna (inte framme ännu), powerdressing känns lite dött nu, men visst var vi där och vände med kostymer och axelvaddar. Männen däremot har inte varit så värst intresserade av att plocka upp trådarna där vi släppt dem. Så medan kvinnor letat sig in i styrelserummen och upp på VD-stolarna och ägnat lika mycket tid åt jobbet som nånsin männen, så har det övergripande ansvaret för hem och barn ändå liksom legat kvar i våra kvinnoknän.
Jag tror att det vänder nu. För män som tar ut halva föräldraledigheten kommer inte lika lätt att kunna släppa taget om det delade ansvaret när vardagsslitet med två arbetande föräldrar, dagishämtningar och VAB tar vid.
Och jag tror att det i sin tur kommer att leda till att fler äktenskap håller. Tror – och hoppas!
Låt oss hålla ett vakande öga på skilsmässostatistiken om sådär en sju år, så får vi se om jag har rätt…

Lämna ett svar

Stäng meny