Flashback

Fick en plötslig flashback vid skolgrinden i morse när föräldrar kom rusande med sina barn i varierande grad av sen/för sen: Coffee morning! Det är vad alla dessa livsusslande överstressade förädrar skulle behöva, en klassisk engelsk coffee morning.
I Kew i västra London, där mammorna bara i undantagsfall jobbade heltid, samlades ett gäng på fiket efter ”drop off” – om inte varje morgon så ett par gånger  veckan, och i varje fall på fredagar. Snack, kaffe, fika, den där frukosten man inte hunnit njuta av när ungarna skulle packas iväg till skolan för dagen, lite kraftåterhämtning, lite uppstart för helgen…
Coffee mornings är underskattade – eller rent av okända i vårt svenska livspussel. Och nej, jag vill inte vrida klockan tillbaka till en tid när jag jag bara i undantagsfall jobbade heltid – men jag funderar lite på om fler mammor skulle må lite bättre – eller färre skulle må dåligt, hur man nu väljer att se det – om vi tog oss tiden för en coffee morning då och då?
En latte, någon?

Detta inlägg har en kommentar

  1. Mitt dagisstressande har ju inte börjat ännu men jag tycker det låter som en strålande idé!

Lämna ett svar

Stäng meny