Hemkört vs mixat?

Vi hade sjuårskalas idag – ett skäl så gott som något att förvandla köket till bagarbod för en dag. Jag började redan före frukost (i pyjamas om sanningen ska fram) med sockerkakan till prinsesstårtan. Det hade kunnat räcka där… Prinsessen var aldrig planerad att bli en vanlig, med färdig grönt marsipanlock. Nä, nä, nä , ett  barnkalas är alldeles för gott skäl att spinna loss i köket med färg och form och glitter.
Det blev så småningom en Hello Kitty tårta. Bild kommer när jag orkat ladda över från kameran.
Men jag var sugen på att försöka mig på morotsmuffins, om så bara för att ha en kaka att placera mina impulsköpta rispappersfjärilar på.
Dom blev så vackra att tjejerna kastade sig över dem när kalaset väl drog igång.
Bara fär att förkasta dem – morotsmuffins med philadelphia-cream chesse topping är en vuxen smak, om än med aldrig så fladdriga rispappersfjärilar och rosa glitter…
De gillade i sanningens namn inte Hello Kitty tårtan heller – för mycket ekologiska ägg, rent smör och ekologisk hallonsylt under den rosa marsipanen och det vita kattansiktet, kan man undra?
För det enda som riktigt gick hem var sju-åringens egna bidrag – Lillifee jordgubbsmuffins gjord på två påsar pulvermix…
1-0 till mixat, med andra ord.
Fast kalasföremålet gillade sin tårta, både utsida OCH insida. Och det var vad som räknades just idag.

Lämna ett svar

Stäng meny