"Jag bor här!"

Hur mycket glögg går det åt på ett glöggparty, hur många nougater, hur många ischoklad, pepparkakor och lussekatter? Och HUR många kommer egentligen?
Mycket och många är väl svaret på samtliga frågor…
Vi är inte så bra på att fixa fest – dvs vi gör det inte så ofta. Men när vi gör brukar det bli festligt, folkligt och fullsatt. Och med fem pers i familjen som alla får bjuda rätt fritt blir det rena snöbollseffekten. Å andra sidan – hur ofta hinner man träffa barnens kompisars föräldrar, arbetskamrater och grannarna?
När Sverige mötte England i fotboll för några år sen hade vi rätt nyligen flyttade in i det hör huset och kände inte så många. Vi bjöd till fotbollsfest och riggade TV-apparater ute och inne, curry för ett helt kompani och hade hela grannskapet här. Festligt, folkligt och fullsatt, som sagt.
Ett par månader senare hade äldsta tjejen sällskap med en ny bekantskap hem från ridningen. 
-Ah, bor du i det huset? Där har jag varit på fotbollsfest, sa ridtjejen.
-Det var vår fest, sa dottern.
-Jasså, är det ni som bor där!
Så hon har en poäng, dottern, när hon undrar om hon ska ha skylt på sig på lördag med texten ”Jag bor här!”

Lämna ett svar

Stäng meny