Bewitched

Bewitched

En drog fran kameraan, ett par skrek (åtminstone en lät som om hon faktiskt blev rädd på riktigt, förmoligen för att hon väntade sig middagsgästerna) nån försäkte få bus istället för godis och alla var generösa – alla vi gick till vill säga. För det är att balasera på slak lina att gå ”trick  and  treating” här hemma i Sverige.Det krockar ju med Alla Helgons Dag, eller om de nu är Allhelgonadagen,  där disntinktionen är svårare att fatta än Halloween. Och nu har till och med Påven fördömt leken. (Sen när blev Sverige katolskt?)
Här hemma har häxorna swishat runt sen i tisdags, men nte förrän igår fick de godis vid vår därr. NÅn måta på förvirringen får det vara!
Låt oss slå fast en gång för alla: Halloween är 31 otkober, come hell or high water. Idag, alltså.
Det ÄR allhelgonahelgen. Och det ÄR samma sak – fast annorlunda. Det är faktiskt inte ett amerikanskt påfund – itan irländskt.
Och vi klarar ju av Tomte OCH Jesus barn till jul, så varför inte vålnader och gravljus nu?
Och allvarligt talat – är det inte ganska mysigt med lysande pumpor? Och oskyldigt med utklädda barn som tigger godis?
När vi bodde i Kew i London explodera häxinvasinen plötsligt nångång på 90-talet. Från ett år till ett annat hade de fladdrande höxorna förökat sig med flera hundra procent.
Det fanns en regel: Tänd en pumpa utanför dörren och du är med och leker. Släck den – eller strunta helt i att ha en – och du blir lämnad i fred.
Snälla, kan vi införa den enkla spelregeln här?
Min bedårande lilla vampyr:

 

01112009_033

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Stäng meny