En hyllning!

Jag gillar tidningen ”i stolsfickan framför dig” när jag flyger och åker tåg. Jag gillar förstås tidningar i allmänhet, men flygplanstidningar i synnerhet för att jag aldrig vet vad jag får. Mixen är oväntad, inte som i en tidning jag köper i butik – då vet jag ju vad jag väljer.
I Malmö Aviations tidning fanns en artikel om den här fantastiska kvinnan.
(Och med tanke på SD:s rasistiska upprop under landsmötet i helgen – upp med handen den som inte tycker att Sverige vore fattigare utan henne!)
Det är kramarna och ledarskap med kärlek som gjort henne känd.
Men det var nåt annat som fick ögonen att tåras på mig:
Porträtt på alla äldreboendes gäster/invånare som unga i entrén på Distansgatan (ett ironiskt namn på ett boende som hyllar allt annat än just distans). En lysande idé, naturligtvis. Så att de gamla och dementa påminns om sin ungdom, och de som jobbar eller besöker påminns om att alla de möter, oavsett skröplighet, förvirring och oförmåga NU eller gång har varit kapabla, unga männsikor som spelat fotboll, lett företag, sjungit i körer, haft jobb, fostrat barn…
Kloka, fantastiska kvinna! (Du kan lyssna på hennes Sommar-program från 2006 här. Gör det. Det är upplyftande ärligt och rakt.)
Och jag undrar om det är symtomatiskt att denna kvinna kommit hit med kärleken från Ungern och hamnat i Borås… Tack för att du kom stannade och lär oss vårda, älska och behandla andra med ödmjukhet!
Vi behöver fler som Erika Lörinczy – inte färre.

Lämna ett svar

Stäng meny