Gamla sanningar och nya lögner

Det är en gammal sanning att en lögn som upprepas tillräckligt ofta och trovärdigt till sist blir sann.
Därför får jag en krypande känsla av obehag i hela kroppen när jag hör Jimmie Åkesson från SD (Sverige Demokraterna) jämföra äpplen och päron och halv- och helljuga sig fram. I kristider är det så lätt att vädja till offret och martyren i oss. När livet inte leker som på det köpglada 90-talet får avundssjukan och missunnsamheten ny grogrund. Och det är obehagligt. 
Min gamla kollega Lena Mellin på AB – som med råge måste vara Sveriges bästa politiska reporter – har avslöjat en del av hans lögner här: Läs det. Gå inte på SD:s skitsnack.
Vad ingen politiker nånsin skulle våga säga är att Sverige skulle må väl av ett par miljoner nya invandrare med känsla för entreprenörskap och affärer för att få snurr på hjulen i vårt långsamma maskineri. Inte enligt principen som jag hörde på Ring P1 en gång ”hur många pizzerior behöver vi?” Vem sa att det bara är att baka pizza som en icke svenskfödd affärsman kan försörja sig på? Dags att öppna dörrarna mot resten av världen, kanske?
Så – nu sticker min haka låååångt ut. Slå på den bara. (Verbalt, tack!) Jag vet att det inte är många som håller med mig. Eller?

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Sluta kalla mig och andra arbetar missunnasamma. Jag är kommunalarbetar och tjänar inte speciellt mycket, men det är våra pengar de tar i kristider. Och du din gamla kollega Lena Melin är arbetar ju på en tidningen som inte är speciellt seriös. Lägg ner AB och behåll bara fredagsbilagan Klick, för det är på den nivån AB behärskar bäst.

  2. Nej, jag är ledsen, men jag kommer aldrig att sluta kalla den svenska jag-tjänar-inte-så-mycket-så-jag-skiter-i-om-andra-förföljs/svälter/torteras/dör i krig för just missunnsam.
    AD är och förbli en vinstdrivande verksamhet. De gör den tidning som säljer. Om nåt annat sålde bättre än det de just nu gär så skulle de göra det, tro mig. Klick! Tja, den säljer…
    Och några av landets bästa journalister jobbar inom kvällspressen – Medias Formel 1, som nån sa till mig rätt nyligen. Lena är en av dem.
    Att fara med lögner som vädjar till det lägsta i oss, som SD gör, är det seriöst det?

Lämna ett svar

Stäng meny