Snurra fort, snurra fortare…

Jag blir jäkligt fundersam när jag läser detta.
Är det största hotet med svininfluensan inte vår hälsa – utan vår ekonomi? För att vi inte har RÅD att vara sjuka, eller att ha våra barn sjuka och vara hemma med dem?
Är det därför det är så viktigt att vaccinera? För samhällsnyttans skull, för att hjulen ska fortsätta snurra (och börja snurra fortare igen)?
Någons hjul sätter vaccinet definitivt snurr på – just det, läkemedelsindustrins. Någon som har räknat på vilka vinster de gör? (Och det är kanske där man ska köpa aktier nu? Eller var det för några månader sen, de kanske redan har skjutit i höjden? Jag är usel på sånt.)
Och till vilket pris?
Det finns de som höjer både rösterna och ett varnande pekfinger om det här vaccinet, som pratar om riskerna med det på lång sikt. Om vad det faktiskt gör med vårt immunförsvar – inte nu, mot svininfluensan, utan sen, mycket längre fram. De talar om ALS, MS och Parkinsons disease. Som går så långt som att säga att vaccinet är farligare än influensan – åtminstone för alla oss som har någorlunda normalstarkt immunförsvar.
Men vem lyssnar? Vem granskar kritiskt? Vem ställer de obehagliga frågorna?
Jag vet inte svaren – men vet NÅGON av oss det just nu?
Sydsvenskan har faktiskt en artikel om detta idag – men riskerna på lång sikt är inte med där heller…

Detta inlägg har en kommentar

  1. Förvisso. Och samtidigt som jag tackar min lyckliga stjärna för att jag redan sedan tidigare lagt en del av mina besparingar i just läkemedelsfonder (en åldrande befolkning i Europa? Jag är med!) är jag oroad för när kraschen kommer, för med kvicksilver i blodet kan man väl misstänka att det inte är helt otänkbart att det kommer att bli just en krasch.
    Å andra sidan finns det ju läkemedelsföretag som framför allt säljer ansiktsmasker och handsprit, förhoppningsvis balanserar det ut för eventuella stämningar som industrin kan tänkas utsätts för. Inte i lilla Sverige förståss, men i det stora landet i väst där stämningar haglar tätt…

Lämna ett svar

Stäng meny