Jag – en vinnare i kass(e)loppet

Vi har jagat skatt i skogen i mörkret och grillat marshmallows över öppen eld. På väg tillbaka till sängar och sovsäckar ska vi plocka med oss reflexerna som ”Det snälla Skogstrollet” har lämnat efter sig i skogen. Vi missar en på en stam och jag springer tillbaka efter den:
-Den tar Lottas mamma – för hon har spungit i kassloppet, ropar Edith. För det säger Lotta!
Kassloppet?! Vilket lopp är det?
– Det är ett lopp för såna som inte springer så fort, säger Edith, fortfarande lika tvärsäkert.
När jag och de andra – vid det laget rätt trötta – mammorna har skrattat klart och ställt oss upp igen utvecklar hon det litet till.
-Det är ett sånt lopp man springer på stan, med många kassar.
Aha, shopping. Shoppingloppet är ett lopp jag skulle kunna vinna. Inte så att jag shoppar speciellt mycket – men jag gör det snabbt och effektivt – vad som också kallas hit-and-run shopping. Hitta-shoppa-spring.
Ja, jag kan nog vara en vinnare i ett lopp ändå. Kass(e)loppet, för långsamma löpare med ett öga för snabb och effektiv shopping.

Lämna ett svar

Stäng meny