Kokain?

-Jag jobbar på en bok om kokain…
Så börjar samtalet från den totalt främmande journalisten som rotat reda på både mig och min man och jagat mig på mobilen under eftermiddan.
-Kokain? Och då ringer du mig?!
Jag är vitare än vit – inte snövit som i vitt pulver, utan vit som i ren, oskuldsfull rent av. Jag kan inte röka. Jag vet, för jag försökte en gång, på en John Silver utan filter (jag förstod inte bättre). Jag hostade så att jag trodde att lungorna skulle lämna kroppen. Och när C som delade den där smygciggen med mig på en bakgata i Paignton insåg vårt misstag (JS inte ciggen) och shoppade Blend Menthol för att lära sig röka så fattade jag inte vitsen. Jag fattar den fortfarande inte.
Så när pipan, eller om det var jointen, gick runt på Holje Marknad var det så enkelt att bara skicka vidare till näste man…
Så kokain?!? Way beyond me, man…
-Du skrev en artikel här, i Expressen, 1985, om en rocksångare som var misstänkt för kokaininnehav, du har citat från honom, ”ett av Sveriges främsta rockband”… Minns du?
-Ehhh, näää. 1985. Det är snart 25 år sen. Rätt mycket vatten under broarna sen dess… Kan inte har gjort några outplånliga intryck…
Han lovade scanna och mejla artikeln. Får se om det joggar igång minnet.

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Jag måste ha varit helt bakom (eller ouppmärksam) på den tiden, sågvarken pipa eller joint på Holje Marknad.

 2. Njaee, inte riktigt min scen heller… Du hör ju, inte ens en Blend Menthol kom över mina läppar 😉

  1. Vilket givetvis är bra, jag började när jag var 18 (inte fullt så listig) och slutade vid hela 34 års ålder. Vanliga ”hederliga” cigaretter dock.

   1. Fast du la ju i alla fall av – gott så! Finns många som inte är så smarta!
    Hej förresten Peter! Det var…några år sen!

Lämna ett svar

Stäng meny