Just try me…

På ”min” strand råder hundförbud under sommaren. Jag lyder det. Hjälpligt.
Jag går där med hunden bara när det regnar/är mörkt/blåser halv orkan/är så urbota tidigt att alla vettiga människor sover.
Maj till augusti lyder jag. Eller maj till augusti råder förbudet, det står så på en skylt. (Jag vet, för Mr Vän Av Ordning som påpekade att jag inte fick ha hunden lös på stranden en iskall dag i maj när två surfare trängdes på två kilometer sandstrand talade nogsamt om exakt var skylten står.)
Jag har inget emot det – hundar ska inte springa lösa bland badande barn, självklart inte., jag är en ansvarskännande hundägare. En sån som plockar upp, kopplar när vi möter kopplade jyckar, inte låter hunden vara lös bland barn osv, osv
Men visst är det lite märkligt att Vän Av Ordning inte tvekar för en sekund när det gäller att tillrättavisa en kvinna med en snäll spaniel på en nästan öde strand – medan INGEN på samma strand, men fullsmockad i juli månad, säger flaska till de biffiga killarna med tatueringar som badar med sina pit bull terriers bland ungarna?!
Idag gick jag med huvudet högt, mitt på dan och lät hunden plaska i strandkanten (i koppel, jag är trots allt väluppfostrad!).
Jag gick och väntade på surkartet Mr V-A-O, bara för att få tillfredsställelsen att få påpeka att det faktiskt är 1 september idag, men han dök såklart inte upp.
Barnsligt? Ja, självklart…

Lämna ett svar

Stäng meny