Hallå, Reinfeldt!!!!

En vettig EU-nyhet  – nice, de har inte duggat så tätt precis.
Så, efter den universella mobilladdaren (fatta hur vilken skillnad det gör på sopberget! 500 miljoner mobiler bara i EU – och alla med en ny laddare. Om alla byter telefon bara EN gång så är det 500 miljoner laddare i soporna…) låt oss fortsätta harmonisera – detta EU-ord! – sånt som faktiskt skulle göra skillnad i folks (läs mitt!) liv:
Här Reinfeldt är ett antal frågor att ta dig till ordförande-skapet:
Strömstyrka och stickkontakter – varför ska jag behöva rota efter adapters varje gång jag vill ta med mig fönen till UK? Jag skiter i om kontakterna har tre piggar eller två – men STANDARDISERA, snälla!
Lampor – jag har köpt lampor i UK, HK och Sverige – resultatet är att en del kräver lampor med bajonettfattning och andra med skruvlampor. OK, Hongkong är inte EU – men när ska den fria rörligheten inom EU omfatta lampor? Ge mig antingen bajonett-lampor i Sverige eller – ja, här kommer den: Standardisera…
Skostorlekar – Är du en UK 5:a, en US 5,5:a eller en svensk 39:a? Shopping över gränserna är kul – och roligare om storlekarna är begripliga…
Gäller förstås klädstorlekar. Inte bara det att en UK 12:a ska översättas till en svensk 38:a – en svensk 38:a är långt ifrpn samma storlek som en fransk 38:a, eller en italiensk. Hängde du med? Nej, just det. Standar….!
Barnstorlekar är lika illa – sex-åringar i Sverige är generellt längre än sex-åringar i Italien eller England – centilong storlekar över hela linjen, kan det vara nåt?
Mors och Fars dag – mamma och pappa ska kommas ihåg, men vem gör det utan handelns ivriga påminnelser när det närmar sig? Om hela Europa hade samma Mors och Fars dag skulle fler mammor och pappor kommas ihåg – och bli gladare, garanterat!

Lämna ett svar

Stäng meny