Rädda?

Jag undrar om det är så här?
Eller om det bara, helt enkelt (och ganska vidrigt), är så att folk inte är speciellt hjälpsamma?
I England där jag ju bott länge, säger folk Sorry till höger och vänster när de krockar i T-banan – och när de tränger sig förbi i kön. De tränger sig, men ber om ursäkt.
Men – det är helt acceptabelt att inte alltid veta exakt vilken fil du ska ligga i på vägen (därför att alla kör vilse då och då), att be om hjälp att hitta i butiken (och bli personligen lotsad dit), att faktiskt be om hjälp.
Jag undrar om det går hand i hand med de urgamla svenska budordet: ”Du skall icke låta någon annan städa upp din skit”, som gjort det så svårt att acceptera städhjälp (innan staten sa att det var OK med ett nytt skatteavdrag. Skatteavdrag=välsignelse).
Glöm inte det andra svenska budordet: ”Sköt dig själv och skit i andra”.
Inte mycket hjälpsamhet i det.

Lämna ett svar

Stäng meny