Second hand-blommor till mamma

Mammas blommor kom från – hälsokosten i Lund. 
På tal om det där med service, alltså.
Jag, kvart i stängningsdags, rusar in på hälsokosten (närmast):
-Var ligger närmaste blomsteraffär?
Hon, tvekar:
-Jaaa, vad ska du ha för typ av blommor?
Jag:
-Nåt fint…
En mansröst bakom en butikshylla:
-Visa henne buketten!
Hon:
-Ska det vara bundna blommor eller…?
Mansrösten igen:
-VISA HENNE BUKETTEN!
Jag:
-Bundna, ja, till mamma. Nåt fint…
Då kliver mansrösten fram, en grånad man med vad som uppenbarligen är en passion för blommor, eller kanske bara för vänlighet och service?
Han är obeveklig nu och kvinnan går in i butikens bakre regioner och kommer ut med en underbar djupröd bukett med gerbera och blommor som ag inte ens vet namnet på. Vacker är den i alla fall, mansrösten har haft rätt hela tiden.
Tio minuter senare har jag mina blomster och är på väg till mamma. Utan att ens ha lämnat hälsokostbutiken. Jag köpte dem second hand, och jag tror inte han la på ett öre (och gjorde han det så lever jag med det, för servicens skull!)
 
mors dag-blommor, "first hand "(tror jag)
PS. Jag fick också blommor, röda och rosa rosor. Vackra, men utan story…

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Haha, fick du någon förklaring till varför de hade buketten där – till plötslig försäljning?

  2. Jag tror att han skulle ge bort dem själv, faktiskt. Han skulle gå förbi butiken, den riktigt blomsterbuitken, senare och köpa en ny bukett. Bara old fashioned kindhearted…

Lämna ett svar

Stäng meny