Vänner och kollegor

Kollegor – defintivt vuxenpoäng på det ordet, men arbetskamrater låter så… jag vet inte, inte rätt.
När övergår vänskapen på jobbet till äkta vänskap? Jag vet inte. Vet bara att några av mina allra bästa vänner är såna jag träffat genom jobbet, för tre, tio eller 20 år sen.
Och vänskap som håller för jobb och konkurrens och frånvaro och ibland år av tyst´nad, det är vänskap som är värdefull.  Tänk det fattade inte cheferna på Expressen när de försökte förbjuda fester med folket på Aftonbladet… (Och hur mycket brydde vi oss, inte mycket. Så lite faktiskt att jag hade glömt det tills igår kväll när en ex-Expressen-reporter påminde mig)
Gubbs, ni kanske inte fixar att hålla isär jobb och vänskap – men för oss har det aldig varit nåt problem. Det kallas respekt. Ömsesidig respekt. Guld värt.

Lämna ett svar

Stäng meny