Free Billy-the-Bee

-Maria!?
Maken river de sista resterna av ett uterum – ett pensionärsakvarium som jag aldrig gillade (olidligt varmt på sommaren men fortfarande för kallt på vintern). Under taket har han hittat en liten grå boll, som av papper med hål i botten.
-What on eart is this?!
Maken, urbaniserad britt, har uppenbarligen aldrig sett ett getingbo förut.
Jag skär ner det i en liten fryspåse, visar lilla tjejen och erbjuder henne att ta med det till skolan imorgon. (Är han urbaniserad så måste jag ju stå för motvikten, den naturkära…)
Hon är tveksam. Getingar är lite läskiga. Även om mamma garanterar att boet är tomt.
Tre timmar senare upptäcker vi att påsen surrar. En ensam geting har krupit ur boet och försöker hitta ut ur påsen. Det kan den inte. Och nu är vi lika fast som den. Vi kan inte släppa ut den i köket. Och inte i trädgården – för vi vill inte ha ett nytt bo under taket med fullt av getingar som slåss med oss om grillmaten i sommar.
Den urbaniserade maken tar kommandot igen:
Imorgon ska den (hon? är det drottningen?) befrias. Men inte här utan på väg till jobbet, nånstans i skogen längs E22:an norrut.
You have been warned.
 

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. åh,jag kan inte komma över att Hennes lagts ner 🙁
    Jag önskar dig lycka till på dina kommande äventyr,min väg verkar leda till Robinson 2010 om jag inte fegar ur och stannar kvar i mitt trygga hem med min Iphone,dator och rakhyvel 🙂
    Många kramar Paula (stolt sista Hennes modell)

  2. Ooops, keep me posted!

Lämna ett svar

Stäng meny